divendres, 21 de novembre del 2014

Resum de la xerrada EDUQUEM LA INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL

Benvolgudes famílies,

Ahir va tenir lloc a la nostra escola una xerrada molt interessant, a càrrec de l'Elena Ramírez, que ens va ajudar-nos a tenir eines per tractar les emocions, tant nostres com les dels nostres fills i filles.

Vam trobar tant interessant la xerrada que us en volem fer un petit resum.

Davant qualsevol emoció (des d'una enrabiada a la felicitat passant per la tristor) els tres aspectes bàsics a tractar són els següent:

- Entendre què ens passa

Per poder arribar a gestionar una emoció primer hem de saber què ens ha portat fins a aquell punt, com podria ser "he discutit amb algú" en el món dels adults o "vull una altra galeta i no me'n donen més" en el cas dels infants.

- Afrontar el què sentim

O el que és el mateix, aconseguir posar-li nom
En ambdós casos existeix l'emoció d'estar enfadat, però l'infant encara no saps com es diu allò que sent. Si li posem un nom, l'ajudarem a què en un futur sàpiga què és allò que sent proporcionant-li un vocabulari.

- Gestionar el què sentim

Si hem aconseguit posar-li nom a l'emoció i saber què ens ha portat a sentir-la tindrem el camí per gestionar-la.
En el cas dels infants haurem d'ACOMPANYAR-LOS en aquesta gestió. Ells necessitaran tenir-nos a prop, tot i què de vegades no vulguin què els toquem. Necessitaran què els expliquem, que els ajudem a entendre i a afrontar el què els passa i per tant, com "actuar" davant aquella emoció.

Esperem haver pogut transmetre-us l'essència de la xerrada i què us serveixi en el vostre dia a dia.


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada